Aquest 24 de maig es va celebrar la primera Jornada Formativa d’aquesta nova etapa de l’AGEPIB presidida per José Luis Berbel, en la que es van inscriure unes 35 persones, alguna d’elles procedents d’altres comunitats autònomes. Entre els presents cal destacar l’assistència de Fernando París que aquest mes passat ha estat anomenat nou president de la Federació d’Associacions de Gestors de l’Esport d’Espanya (FAGDE), la seva participació i intervencions van donar valor afegit la Jornada.

El ponent Boni Teruelo, director d’Esports de l’Ajuntament de Santurtzi en Biscaia, professional de reconegut prestigi en el sector de la gestió esportiva tant en l’àmbit nacional com internacional, va fer una interessant presentació titulada “La Gestió de l’Esport post COVID: Una oportunitat per aprofitar?”.

La presentació va captar l’atenció de tots els participants, ja que al llarg de la sessió va transmetre un fonamentat optimisme en la recuperació del sector esportiu aportant interessants arguments i dades amb els que, malgrat la dura situació provocada per la pandèmia, augura una propera i ràpida recuperació recolzada amb destacats compromisos referents a l’esport recollits en objectius de l’ONU i l’OMS.

El missatge d’optimisme destacava la rellevància de l’esport relacionat directament amb la recuperació del sector econòmic, amb la salut, amb l’ocupació, les noves tecnologies, el desenvolupament sostenible i les ciutats actives que entre altres i al costat de la vacunació massiva fan presagiar un canvi de cicle i una recuperació del sector a curt termini.

Des d’aquestes línies volem agrair al Sr. Ramón Vidal, director de l’Hotel Melià i General Manager del Palau de Congressos i, al Sr. José María González, Gerent del Consorci Palau de Congressos per a facilitar les instal·lacions des d’on es va emetre la conferència, agraïm també a tots els assistents la seva participació.

Boni Teruelo, juntament amb en Jaume Thomás i Pep Lluis Berbel